NWWI validatie taxatierapport

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (NHG) heeft de nieuwe normen gepresenteerd die gelden vanaf 2010. Hierin zijn met name de normen die gelden voor het taxatierapport voor u van belang.

In de nieuwe normen geeft NHG aan veel waarde te hechten aan een goed taxatierapport voor alle betrokken partijen. NHG stelt daarom in 2010 zwaardere kwaliteitseisen aan taxateur en taxatierapport.

De gestelde eisen komen op bijna alle punten overeen met de door het NWWI gestelde criteria. Alle NVM en VBO makelaars zijn hierbij aangesloten.

Overzicht van de belangrijkste wijzigingen in de NHG normen:


Onze taxateurs zijn aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) waardoor wij u de garantie kunnen geven dat al onze taxatierapporten door alle hypotheek geldverstrekkers en NHG (Nationale Hypotheek Garantie) zullen worden geaccepteerd. Wij kunnen een NWWI taxatie uitvoeren in de regio Oost-Groningen: Hoogezand, Winschoten, Veendam, Stadskanaal.

Het NWWI is een onafhankelijk, landelijk taxatie instituut dat geldt als keurmerk voor taxateurs. NWWI staat alleen open voor taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Alle aangesloten taxateurs werken volgens dezelfde, controleerbare taxatiemethode. Als keurmerk garandeert NWWI objectieve en betrouwbare woningtaxaties. Een taxatierapport met NWWI keurmerk wordt door alle geldverstrekkers en stichting Waarborgfonds Eigen Woningen geaccepteerd (NHG).